Den har allerede klart å skape bråk. På Huffington Post skriver en representant for forumet Born Just Right at tv-selskapet AMC («Mad Men», «Breaking Bad», «The Walking Dead») har gjort det vanskeligere for folk med misdannelser å leve normalt, og at hun akter å boikotte kanalen.

Hun er ikke den eneste som har reagert etter at AMC presenterte sin nye, kommende realityserie «Freakshow». Washington Post kaller den «fascinerende», og på ulike blogger er det like mengder raseri som jubel.

En ting er altså sikkert: Ikke alle kommer til å elske «Freakshow». Men alle har en mening om den.

De som elsker den har allerede begynt å bli kjent med entreprenøren Todd Ray og hans familieselskap Venice Beach Freakshow, et godt, gammeldags freakshow der vanskapte, lemlestede og kroppsmodifiserte folk vises fram for et publikum til allmenn forlystelse (eller avsky). Showet driver han sammen med kona og den 17-årige sønnen Phoenix, som også er deltaker (!). Datteren Asia er med i ensemblet.

Gruppen har hatt sin base i Venice, California i en årrekke, og kjører show for alle som vil se.

Her finner du alt fra dverger til verdens nest lengste mann, helt i tråd med gammel freakshow-tradisjon (George Bell er 2,34 meter høy og Amazing Ali måler 72 centimeter på sokkelesten). Men de har også performere som anses for å være moderne freaks.

The Creature er for eksempel en av showets mest populære stjerner. Han demonsterer gjerne sine øyenbrynshevende kroppsutsmykninger, som for eksempel horn i panna og nagler i skallen, samt den kroppsdekkende tatoveringen som han «legger til noe nytt på» hver eneste dag. Han hevder også å være den første afroamerikaneren som kjører på full guffe med kroppsmodifisering.

Morrugun spås å bli den neste store publikumsfavoritten, sammen med den mer goth/emo-orienterte Morgue. Førstnevnte har sverdpenetrering som spesialitet. Han drar de lang, tunge sverdene gjennom nesa og munnen, men også gjennom andre, mer innovative kroppsåpninger. Morgue begrenser seg ikke til sverd, men lar også en lang rekke forskjellige verktøy gå inn og ut gjennom kroppen. Kall ham gjerne oppmerksomhetssyk.

Asia Ray er ikke bare datteren til Todd Ray, men også det nærmeste man kommer en menneskelig strikk. Hun klarer nesten å slå knute på seg selv. Når hun ikke kjører strøm gjennom kroppen og tenner en lyspære med fingrene, er hun også ildsluker. Men det føles litt sekundært.

Brianna Belladonna svelger ting man vanligvis ikke ville svelget. Som glass, lyspærer, kroker og ild. Hun innehar to verdensrekorder: Rekorden for sverdsluking mens man er hengt opp i en kjøttkrok, samt rekorden for sverdsluking mens man ikke er hengt opp i en kjøttkrok.

Før han kom på ideen om at han ville sysle med freakshow, levde Todd Ray et relativt vellykket liv som musikkprodusent. Han står for eksempel bak utgivelser med Jack Johnson, Nas, House of Pain, Beastie Boys og Audioslave. Men han oppdaget at han hadde et større kall: Å hylle og prise alt som anses som unormalt hos mennesket.

Freakshow er ikke noe for sarte sjeler. Å se «sjokkartisten» Morgue borre seg selv i nesen med en elektrisk drill, eller dra ut tenner, er ikke alltid en positiv opplevelse. Men som Morgue selv sier: «Det finnes forskjellige måter å uttrykke seg på. Men alle handler om å åpne sitt sinn.»

Men kanskje ikke med elektrisk verktøy?