For noen uker siden kjørte Wall Street Journal en artig artikkel om ti barndomskompiser som lekte sisten.

Ikke noe spesielt med det, for så vidt, men disse gutta har holdt det gående lenge. Veldig lenge. Helt siden high school, faktisk – og 23 år senere driver de nå godt voksne herrene fortsatt og ser seg over skulderen overalt hvor de går.

De ti kompisene er nå i førtiåra, og bor spredt rundt i hele USA. Men hver februar begynner leken som det etterhvert har gått temmelig høy prestisje i: Gutta reiser land og strand rundt, bryter seg inn hos hverandre, leier assistenter, gjemmer seg i busker – eller stikker avgårde på lange ferier. Alt med målet om å unngå å ende opp med «sisten». En skamfull tittel som i så fall blir hengende over taperen i et helt år.

Skjønner godt at noen kloke hoder i Hollywood så potensiale for en komedie i det grunnlaget. Ganske raskt var flere store Hollywood-navn på banen med ønske om å sikre seg rettighetene til den årelange konkurransen, og nå kan Deadline melde at Todd Garner («Knight and Day», «xXx») kan skrike «har’n» framfor minst seks andre interessenter.

Han skal nå gå i gang med å sy sammen et filmforslag som kan selges inn for et filmstudio – men ettersom flere filmstudioer var med på interesserunden fra start skulle det ikke være en altfor vanskelig jobb.

Basert på kildematerialet kan vi levende se for oss hva slags film dette kan bli – og hvem som kan passe inn i rollene. Med ti deltakere, hvor stor er sjansen for at vi ender opp med enten Zack Galifianakis, Owen Wilson, Paul Rudd, Adam Sandler, Jason Bateman, Jason Segel eller Seth Rogen i en av rollene? Eller flere av dem? Eller alle sammen? Det er jo lov å drømme.

Hele den opprinnelige avtalen mellom de ti kompisene kan du lese her.