Innspillingen av sesong to av «Lilyhammer» er i en avsluttende fase i disse dager (hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt skal seinere denne måneden bli med Bruce Springsteen på turné igjen), og handlingen i runde to av serien har foreløpig vært en godt bevart hemmelighet.

Vi har imidlertid kommet over en nettside med relativt mye fersk informasjon om den nye sesongen.

Før du leser videre: Ønsker du å bevare all spenningen fram til sesongpremiere en gang til høsten, slutter du å lese her. Vi mener imidlertid at spoilerne her er av den milde typen, og at dette nok er info som kommer ut i forkant av sesong to uansett.

Infoen om «Lilyhammer»s kommende episoder er plukket opp via Red Arrow International, som jobber med å selge serien til en rekke internasjonale markeder.

sine nettsider forteller de at Steven van Zandts karakter fremdeles lever under vitnebeskyttelse i Lillehammer, der han sjonglerer en tilværelse som nattklubbeier og far til to.

Farsrollen byr imidlertid på en rekke utfordringer for Frank Tagliano/Johnny Henriksen, og særlig vil vi tro at de norske forventningene om en tilstedeværende og mjuk far kan være trøblete for en tidligere mafiamann.

I tillegg kommer det en gjeng britiske fotballhooligans som begynner å skape problemer for Frank og hans norske venner, etter at et salg av en bil går skeis.

Det er ikke helt klart hvem som skal spille hooligan, men i januar la vi merke til at britiske Paul Kaye ble castet til serien. Han er blant annet kjent for en liten rolle som Thoros of Myr i «Game of Thrones»:

Situasjonen kompliseres ytterligere av et bankran der dokumenter som avslører Franks identitet forsvinner. Disse må Frank få tak i kjapt, uten å fange oppmerksomheten til byens nye blodtørstige politikvinne – en ambisiøs dame som ser Lillehammer som en mulighet for å komme seg videre og opp i systemet.

Men det er ikke alt: Franks tidligere mafiavenner vet også at han er i live, et faktum de vil prøve å gjøre noe med. Puh!

Vi nevnte Paul Kaye, men han er ikke det eneste nye navnet som dukker opp i sesong to. Også walisiske Amy Beth Hayes («Dr. Who», «Mr Selfridge») er nytt navn på skuespillerlista, sammen med hjemlige Jakob Oftebro, Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup, Jon Øigarden og Jan Erik Madsen.

Den første sesongen av «Lilyhammer» var en stor seersuksess på NRK i Norge. Det blir for øvrig spennende å se hvordan de løser det nå som Netflix er lansert i Norge også – vil Netflix få vise episodene her til lands først etter NRK?

– Rent seermessig har dette vært et eventyr. Serien har et snitt på 1 054 000, og det blir enda høyere om vi regner med alle som har sett den i opptak, uttalte analysesjef i NRK Kristian Tolonen til Nrk.no tidligere år.