Mens Ylvis-gutta satt og drakk filtrert Mars-piss på premieren av talkshowet sitt forrige uke, satt jeg og beundret eventyrlysten til de to gjestegutta som mest av alt her i livet ønsket seg en reise til Mars, uten returbillett.

Der satt de, knusende rolig, og forsvarte deres ønsker om å være de første menneskene på Mars, vel vitende om at de aldri mer kommer til å sette sine føtter på jorda.

Og skal vi være helt ærlige, ser det ikke ut som et spesielt givende miljø de ønsker seg til:

Man kan få angst av mindre. Tenk å sitte inni en av de podene der, og hate absolutt alt ved de andre folka du reiser med? En ting er, som Ylvis-brødrene påpekte, faren for dårlige vitser.

Men hva om en av de andre reisekameratene klikker i vinkel, og den fredfulle Mars-turen utvikler seg til å bli en slags ekstrem høyfjellsversjon av «Ondskapens hotell»?

Eller, enda verre: Om man møter på noe på planetens overflate (eller rett under) som ikke vil deg godt?

Det siste der er utgangspunktet for den kommende sci fi-filmen «Last Days on Mars», med Liev Schreiber og Olivia Williams i hovedrollene.

Filmen ligner egentlig ganske mye på «Prometheus», må vi innrømme. Mars-farerne støter på et slags virus eller noe som sikkert er i slekt med de greiene i «The Thing» – og et spørsmål spesielt de Ylvis-gjestene sikkert vil grunne over er oppdagelsen av at man aldri kan returnere til jorda med smittet.

Det skal mindre til for å gjøre folk spik spenna gærne, altså.

Nå er den første traileren fra filmen her, hele greia kommer på kino (i USA) i desember: