I denne ukas utgave av podcasten «David Skaufjord forklarer alt» snakker David med Arild Kumar – en spennende fyr som har vært i Den demokratiske republikken Kongo for å lage filmen «Mama Kongo»:

Høydepunkter inkluderer:

– Hvordan Elkjøps gunstige returrett kan være gull for filmskapere med dårlig råd (Arild kjøpte et kamera til 30 000, som han leverte tilbake etter returen til Norge).

– Hvordan Arild måtte bestikke militæret for å få filme på diverse lokasjoner, og beskrivelser av hvordan det er å jobbe omgitt av fulle militære kongolesere med AK-47.

– Hvordan en kongolesisk folkeleder ble planlagt drept av CIA på 60-tallet, ved hjelp av gift i tannpastaen.

– Hvordan Arild trodde det lokale ordet for «hviting» betydde hallo, og at han derfor ropte tilbake til alle som sa det til ham.

Den demokratiske republikken Kongo er for øvrig et land mange nordmenn har fått et (feilaktig?) bilde av etter rettssaken og fengslingen av Joshua French og Tjostolv Moland, så dette bør bli interessant.

Episoden kan lastes ned via iTunes her.

Dessuten er «David Skaufjord forklarer alt» nå på Spotify og Wimp! Riktignok er ikke nyeste episode ute ennå, men vi regner med at den er rett rundt hjørnet.

Hør her (Wimp) og her (Spotify).

God lytting!