Hva har Winston Churchill, Theodore Roosevelt og 23.000 Nordmenn til sammen? De er medlemmer av Odd Fellow Ordenen, en internasjonal sammenslutning som har losjer i alle norske byer og de fleste tettsteder.

Ordenens symbol er et treleddet kjede, og du har antageligvis sett et av lokalene deres. For eksempel ved Nationaltheateret i Oslo hvor de holder til i Stortingsgaten 28, over Paddys Pub og Tannum Møbler. Men mest sannsynlig visste du ikke at ordenen eier hele kvartalet, og leier ut lokaler til blant andre Saga Kino.

logesalen Drammen.jpg (articleheader)

I nyeste episode av David Skaufjord Forklarer Alt blir Skaufjord invitert inn bak kulissene ordenens Norske overhode, Morten Buan, som bærer tittelen Stor Sire. Hva driver ordenen med, og hva er forskjellen på en orden og en losje? Hva symboliserer egentlig øyet i pyramiden, hvilken funksjon har ritualene og hvorfor er disse hemmelige? Og har du kanskje besøkt en av kaféene deres uten å vite det?

Svaret på dette og mye annet får du i denne ukens episode av podcasten, som nå er ute på iTunes. Tidligere episoder kan også høres via Wimp og Spotify.

il_fullxfull.365989070_rsv2