Gillian Flynns krimdramakomedie «Gone Girl» («Flink pike» i norsk oversettelse) er jo en enorm pageturner, og selv for de av dere som ikke har lest den ødelegger det vel ikke om jeg gjør oppmerksom på at det kommer et par betydelige overraskelser.

Såpass, faktisk, at jeg har lurt litt på hvordan regissør David Fincher og 20th Century Fox har tenkt til å lokke de millioner av leserne som har lest boka til kinosalene også.

For det er ikke SÅ gøy når man vet om den/de store vendingen(e) kanskje?

Svaret er enkelt: Gillian Flynn, som også har skrevet manuset, har endret på veldig mye fra originalhistorien – og hun har gjort helt om på historiens avgjørende tredjeakt.

I et intervju med Entertainment Weekly sier Flynn at arbeidet med manuset ga henne stor tilfredsstillelse:

– To år hadde jeg brukt på å sette sammen åtte millioner legobiter til historien som utgjorde boka «Gone Girl». Og da ble det veldig artig å ta en hammer, smadre alt sammen og sette det sammen på nytt til en film, sier hun.

Ben Affleck, som innehar en av hovedrollene, ble etter sigende satt ut da han så manuset for første gang:

– Ben ble så sjokkert. «Dette er jo en helt ny tredjeakt! Hun har jo bare forkastet hele den tredje akten og startet på nytt!», sa han, ifølge Flynn.

«Gone Girl» er skrevet fra perspektivene til to hovedkarakterer – ekteparet Nick (Affleck) og Amy (Rosamund Pike).

Amy har forsvunnet på mystisk og mistenkelig vis, og Nick står igjen som hovedmistenkt. Det klør i fingrene etter å skrive mer, men jeg skal ikke ødelegge for dere som ikke har lest boka. Men les den før filmen kommer, den er veldig snedig – og partiet som er endret på er blant det beste ved hele historien.

«Gone Girl» kommer på kino i USA i oktober, norsk releasedato er foreløpig ikke satt.

gone_girl_ew