Allerede for seks-sju år siden ble det annonsert at David Fincher ønsket å filmatisere Charles Burns-tegneserien «Black Hole», en svær kultfavoritt med en ivrig fanskare.

Jeg er langt fra noen serieekspert, men selv jeg har kjøpt det samlealbumet med alle seriene (som ble publisert mellom 1995 og 2005). Og det anbefales varmt.

«Black Hole» handler om en pest som rammer unge folk i 70-åras Seattle, og er en stemningsfull og i utgangspunktet veldig filmatisk historie om tenåringsangst og paranoia.

Mange jublet da Fincher fikk regioppdraget, men allerede fra første stund ble det klart at dette kunne komme til å ta tid. Et manus som Neil Gaiman og Roger Avary hadde skrevet ble forkastet, mens Fincher konsentrerte seg om alle mulige andre ting.

Mange regnet nå med at «Black Hole»-filmatiseringen var lagt på hylla, og derfor kom det som et lite sjokk da prosjektet i går ble nevnt som en av de kommende filmene til Brad Pitts produksjonsselskap Plan B (via The Hollywood Reporter).

Ingen forpliktende dato er nevnt, men ifølge bransjebladet er Fincher fremdeles med som regissør. Hurra!

Pitt-produksjonsselskapet er i medvind i år, og har blant annet produsert en av årets store Oscar-favoritter i «12 Years a Slave» og kassasuksessen «World War Z».

Og da kan vi jo bare håpe at Pitt bruker all velviljen til også å få «Black Hole» på skinner til slutt.

Forresten: Regissør Rupert Sanders («Snow White and the Huntsman») var en periode veldig gira på å overta regiansvaret fra Fincher, og i 2010 lagde han en «Black Hole»-kortfilm i et forsøk på å sikre seg jobben.

Usikker på om han har fingerspissfølelsen som skal til (hvis ikke videoen under fungerer kan du se den her):

Forresten: Akkurat nå er David Fincher i gang med innspillingen av «Flink pike». Også den gleder vi oss veldig til.