Den tidligere midtbaneeleganten og trusemodellen David Beckham har allerede en liten cameo-rolle som prosjektonist i den norgesaktuelle spionfilmen «The Man from U.N.C.L.E». Regissør Guy Ritchie må allikevel ha sett noe han likte, fordi Beckham har fått mye mer å jobbe med i hans neste film.

Guy Richie planlegger å lage hele seks (!) filmer om Kong Arthur, den myteomspunnede britiske kongen som en dag ramler over Excalibur, et magisk sverd i en sten. «Knights of the Roundtable: King Arthur» kommer i løpet av 2016 og vil altså være den første av et halvt dusin i hans planlagte episke saga.

Med seg på rollelisten, har David Beckham bla. fått selskap av kjentfolk som Eric Bana (Hulken, Star Trek, München), Henry Cavill (Man of Steel, The Man from U.N.C.L.E), Hugh Grant (Bridget Jones, Love Actually, About a Boy) og Charlie Hunnam (Sons of Anarchy). Beckham skal selv spille en stormannsgal ridder som mister beherskelsen da han ikke klarer å trekke det magiske sverdet ut av stenen. Han innrømmer å ha vært veldig nervøs før innspillingen, men at det hele endte ganske så godt til slutt. Guy Richie har også nevnt at fotballspilleren ikke akkurat ser stygg ut på det store lerretet.

Positiv ridder. Enn så lenge...
Positiv ridder. Enn så lenge…

Det er ikke et ukjent fenomen at gamle fotballegender trekkes mot filmen i et labert forsøk på å cashe ut mest mulig før den resterende kjendis-auraen har fått nok og forsvinner hen. John Carew har f.eks sammenlignet seg selv med Will Smith og The Rock, men overbeviste ikke veldig mye da han spilte gangsterbossen Igor i den norske filmen «Høvdinger» fra tidligere i år.

Men det finnes også dem som får det til, David Beckham. En av dem, hans tidligere lagkamerat Eric Cantona, høstet lovord da han spilte mot selveste Cate Blanchette i Shekar Kapurs kostymedrama «Elizabeth». Også må vi heller ikke glemme hardhausen Vinnie Jones, en kontroversiell fotballspiller som har gjort karriere ut av å spille skummel og småkriminell etter debuten med – ja Guy Richie sin – «Lock, Stock and Two Smoking Barrels». I 2012 viste han dessuten at han har flere strenger å spille på da tok på seg rollen som animert hund i «Madagascar 3: Europe’s most wanted».

Voff! Voff!
Voff! Voff!

Det blir spennende å se hvordan David Beckham takler rollen sin som ridder, men det vil allikevel ikke være første gang vi får æren av å bevitne skuespillertalentet han (kanskje) besitter. I fjor spilte han faktisk i en lengre sketsj basert på den folkekjære britiske komiserien «Only Fools and Horses», i forbindelse med en veldedighetsaksjon på BBC: