At HBO kom til å sende fjerde sesong av «Game of Thrones» denne våren har vært kjent en stund, men nøyaktig premieredato har foreløpig ikke vært offentliggjort.

Nå er imidlertid datoen satt, melder Variety.

Søndag 6. april vil første episode av sesong fire sendes i USA, og normalt sett vises episodene dagen etter på C More og HBO Nordic i Norge.

Det kom fram under det årlige pressetreffet til Television Critics Association, der en rekke kanaler presenterer sine vårprogram.

Sesong fire vil i all hovedsak basere seg på George R. R. Martins «A Storm of Swords», den tredje boka i «A Song of Ice and Fire»-serien.

Den første ordentlige traileren fra serien vil slippes søndag, i forkant av premieren på HBOs sørstatskrim «True Detective».

En HBO-serie som derimot går mot slutten er «Boardwalk Empire», Terence Winters skildring av gangsterlivet i forbudstidas USA.

I går opplyste nemlig kabelgiganten at seriens kommende femte sesong blir den siste.

– Etter å ha diskutert saken nøye med mitt kreative team og HBO har vi besluttet å avslutte serien. Vi ser fram til en kraftfull og spennende konklusjon, sier serieskaper Terence Winter.

«Boardwalk Empire» hadde på papiret alt: Regilegenden Martin Scorsese var med på produsentsiden (og regisserte pilotepisoden), budsjettet var høyt og flere av nøkkelpersonene i det kreative teamet hadde erfaring fra serier som «The Sopranos» og «The Wire».

Alle sesongene har i hovedsak fått svært gode kritikker (kanskje spesielt de to siste), og sesong fem kommer trolig til høsten.

Av andre nyheter HBO annonserte i går var vårpremierer for sesong tre av «Veep» og den kommende komiserien «Silicon Valley», fra «Beavis & Butthead»-skaper Mike Judge.