Stjerneregissør Darren Aronofsky («Requiem for a Dream», «Black Swan») har opplevd sitt livs største kommersielle suksess i år med den bibelbaserte storfilmen «Noah».

Nå er han i gang med å utvikle en serie for HBO basert på Margaret Atwoods dystopiske scifi-trilogi «MaddAddam», melder Deadline.

Aronofsky jobber med den potensielle serien gjennom sitt produksjonsselskap Protoza Pictures, og hvis den får grønt lys skal han være med som produsent og potensielt også regissere.

Den canadiske forfatteren Margaret Atwood (75) er for øvrig et kjent navn for mange nordmenn, etter flere besøk til landet (ifølge Aftenposten besøkte hun Norge første gang i 1979, og hun skal etter planen også komme til Litteraturfestivalen på Lillehammer til neste år).

Historien i «MaddAddam» foregår i en verden der multinasjonale selskaper har tilrevet seg all makt, bioteknologiske nyvinninger har kommet ut av kontroll og dyrearter er utryddet eller har mutert og fått menneskelige egenskaper.

–  Premisset for historien er at jeg bare bruker elementer som allerede eksisterer eller som teknologien snart er moden for å kunne konstruere, sa Atwood til Aftenposten i april.

– Romanen byr tidvis på makabert og bestialsk innhold, slik litteraturen ofte gjør når det handler om hvordan menneskene har skakkjørt planeten gjennom overforbruk og skjødeløshet. Samtidig er det hele fremført med språklig skjønnhet, skrev Dagbladets anmelder da bok to, «Flommens år», kom ut på norsk i 2012.

Atwoods bøker har kombinert bibelske motiver med politisk engasjement, og sånn sett kan man jo si at tematikken passer Darren Aronofsky godt.

Han snakket blant annet ved flere anledninger om hvordan han så «Noah» som en slags økothriller, som kunne si oss noe viktig om vår tids kamp mot klimaendringer.

Men hvis du er en av dem som allerede har begynt å glede deg til et samarbeid mellom HBO, Atwood og Aronofsky, bør du være forsiktig med å ta noe på forskudd.

HBO har nemlig utviklet serie med Aronofsky også tidligere, men kanalen valgte til slutt å takke nei til serien – titulert «Hogoblin» – sommeren i fjor.