Nordiske regissører får ganske fine oppdrag i Hollywood for tida.

Nå blir det straks danske Nicolai Arcels tur – han ble i likhet med «Kon-Tiki»-gutta Oscar-nominert i år, for flotte «En kongelig affære».

Hans kommende Hollywood-prosjekt blir imidlertid et sjumilssteg unna filmen han ble Oscar-nominert for.

The Hollywood Reporter rapporterer nemlig at Arcel nå er hyret inn for å ta ansvar for filmatiseringen av DC/Vertigos populære tegneserie «Fables».

«Fables» følger en rekke kjente eventyrfigurer som Snøhvit, Askepott og ulven som spiste rødhette, som nå bor i New York.

Tegneserien ble skapt i 2002 av Bill Willingham og har siden da vunnet 14 Eisner-priser – så Arcel må nok jobbe litt for å tilfredsstille fansen.

Forhåpentlig blir da Arcel mannen som kan gi liv til tegneserien på det store lerretet, da ingen har klart bragden tidligere – til tross for flere forsøk.

Allerede i 2004 prøvde Warner Bros. å stable et prosjekt på beina, men det falt kjapt fra hverandre igjen.

Også i 2008 ble det gjort et forsøk på å få filmen ut, da mange studioer planla eventyrrelaterte prosjekter på tv og film – men nok en gang ble prosjektet droppet.

Arcels filmatisering er imidlertid ikke det eneste prosjektet som springer ut av «Fables».

Spillutvikler Telltale Games, som det siste året har hatt stor suksess med «The Walking Dead»-spillet, bruker nettopp «Fables» som inspirasjon til deres neste spill, «The Wolf Among Us».

Dette kommer trolig ut til neste år, men når Arcel eventuelt kan starte opp sin innspilling er ikke klart ennå.