I går postet vi Alexander Skarsgårds julekort på Facebook, og tenkte i grunnen at det kom til å bli årets høydepunkt hva årets filmrelaterte julehilsener angår.

Vi tok feil.

I dag rykket den danske Zentropa-produsenten Peter Aalbæk Jensen inn helsides annonser i BT og Politiken, der han har latt seg avbilde som julenisse i stiv, men ikke stivfrossen tilstand.

Her er hele herligheten:

Bare i Danmark, hæ?

Aalbæk Jensen er for øvrig kjent som Lars von Triers faste samarbeidspartner, og har i de siste månedene vært gjenstand for en rekke kritiske artikler i danske medier knyttet til manglende skille mellom hans privatøkonomi og offentlig filmstøtte. Nettopp BT har vært en av avisene som har trykket flest artikler om dette.

– Jeg vil spre julens glade budskap, som jo er kjærlighet og varme. Vi tenner et lite lys i mørket. Det synes jeg også at jeg har gjort, sier han til Politiken.

Aalbæk Jensen syns også det er viktig å påpeke at penisen hans ikke er erigert.

– Det vil jeg ikke påstå. For hvis den er erigert, så står den hos de fleste lykkelige mennesker oppreist. Det gjør den hos de fleste, sier han, og garanterer samtidig at bildet ikke er fotomanipulert.

Og hvis ikke du fikk den med deg i går, her er Alexander Skarsgårds julehilsen: