For 11 år siden lagde Danny Boyle en av de mest ikoniske zombiefilmene noensinne. Den het selvfølgelig «28 Days Later», og hvis ikke det er blant dine filmfavoritter fra 2000-tallet er jeg usikker på om vi kan være venner.

Paradoksalt nok er ikke Boyle selv noen fan av zombiefilmer, noe som egentlig gjør denne nyhetssaken noe bisarr.

Uansett: Boyle avslører  i et intervju med Wired at han fremdeles pønsker på en tredje film om de spurtende zombiene – titulert «28 måneder senere» – men at ingenting er sikkert om filmens eventuelle framtid.

– Vi har jo snakket om det, men det er vanskelig å vurdere om zombiekonseptet kanskje er litt overeksponert akkurat nå. Så det er 40/60 om det kommer til å skje eller ikke. Men vi har en idé om hvor filmen skal foregå, og hva den skal handle om, sier Boyle til Wired.

At en eventuell tredjefilm kommer til å foregå i Paris ble jo antydet av slutten på oppfølgeren «28 Weeks Later», der Danny Boyle hadde overlatt regiansvaret til spanske Juan Carlos Fresnadillo.

«28 Months Later» har vært under utvikling i flere år allerede, men har ikke fått grønt lys av noe studio ennå.

Man skulle kanskje tro at en eventuell tredjefilm kanskje ville vært ekstra aktuell nå på grunn av suksessen til «The Walking Dead», men Danny Boyle mener ikke nødvendigvis at det henger sammen slik.

– Jeg liker ikke zombiefilmer, det har jeg aldri gjort. Vi tok en sjanger og gjorde noe helt annet med den. Zombiefansen er ganske nøye på regler og slikt. Som med løping – de gjør jo ikke det, liksom. Riktignok har zombiesjangeren gått i mange retninger nå, og regelboka er revet i stykker. Jeg så en episode av «The Walking Dead», og det var veldig engasjerende. Men zombiene stavret rundt igjen, noe jeg hater, sier Boyle til Wired.

På spørsmål om han kan dele noen av ideene om «28 Months Later», svarer han lattermildt:

– Nei. Da ender de opp i «The Walking Dead».

Ett prosjekt Boyle – som snart er kinoaktuell i Norge med «Trance» – definitivt kommer til å gjøre, er en oppfølger til «Trainspotting». Mens manusforfatteren til «28 Days Later», Alex Garland, holder på med sin regidebut, science fiction-filmen «Ex Machina».

Men lite ville gledet oss mer enn om vi fikk se en tilsvarende ikonisk scene i en zombiefilm signert de to herrene igjen: