Til tross for at de totalt åtte «Harry Potter»-filmene står igjen som den mest inntektsbringende filmserien i historien med nesten 50 milliarder innspilte kroner, er ikke hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe bare fornøyd med sin innsats.

– Å lage Potter-filmene var en utrolig velsignelse, ettersom det ledet til en fantastisk karriere. Men samtidig finnes alle feilene jeg ikke er like stolt over, feil som andre skuespillere får gjøre på øvingsrommet eller på dramaskolen, på film for alle å se, sier Radcliffe i et intervju med Daily Mail.

Spesielt trekker Radcliffe fram sjettefilmen «Harry Potter og Halvblodsprinsen» fra 2009 som sitt personlige bunnpunkt.

– Jeg er ikke god i den, rett og slett. Jeg hater den. Skuespillet mitt er ensporet og jeg kan se hvor lite fornøyd jeg er med å ikke få til det jeg prøvde på, sier Radcliffe til avisa.

Den foregående filmen, «Harry Potter og Føniksordenen», er han imidlertid mer fornøyd med.

– Min beste film er den femte, ettersom jeg der kan se en progresjon.

En av tingene Radcliffe gjorde for å bevege seg vekk fra Harry Potter-figuren etter at filmserien var ferdig, var å kle seg kliss naken på scene og foran kamera.

Første gang han gjorde det var til stort oppstyr som 17-åring i skuespillet «Equus». Når han nå gjør det igjen i den romantiske komedien «What If», er han litt mer komfortabel med konseptet.

– Jepp, jeg lagde tre filmer i fjor, og jeg var naken i alle sammen. Jeg synes at det å være naken på en scene også blotter deg for alle hemninger, sier Radcliffe og fortsetter:

– Det er ingenting som en nakenscene for å sette press på deg selv. Men ærlig talt, selv om det virker slik går jeg ikke rundt og insisterer på nakenklausuler i kontraktene mine – det bare har seg slik at jeg vipper den mye ut for tiden.

Radcliffe er forøvrig snart også aktuell i «Horns», der han spiller en ung mann som etter å ha blitt mistenkt for å ha voldtatt og drept sin egen kjæreste vokser ut et par magiske horn i pannen.