Den kommende BBC2-filmen «The Gamechangers» skal fortelle hva som skjedde da Sam Houser (Daniel Radcliffe) – sjefen i Rockstar Games som tok den utrolig populære spillserien Grand Theft Auto inn i det tredimensjonale – barket sammen med Jack Thompson (Bill Paxton) i 2002, en anti-spill aktivist som gikk etter Grand Theft Auto-serien på grunn av dens voldelige natur.

A85PxGv
(Filter oppfordrer til hjelmbruk.)

download

Jack Thompson gikk også hardt ut mot flere andre TV-spill, i desperate forsøk på å få dem trukket tilbake fra hyllene, men er altså mest kjent for å gå etter GTA, spillene han brukte flere millioner dollar på å saksøke med sine tvilsomme anmeldelser. Thompson, som også var advokat, ble til slutt trukket tilbake fra hyllene selv – om «hyllene» i dette tilfellet er «det amerikanske rettsapparatet» – etter gjentatte episoder med trakassering, mobbing og løgn.

Det siste spillet i serien, «Grand Theft Auto 5», er en av verdens mest solgte spill og innehar også rekorden for å være det raskest selgende underholdningsproduktet noensinne. Spillet ble lansert i september 2013 for PlayStation 3 og Xbox 360, men har senere blitt portet til Playstation 4, Xbox One og Windows.

«The Gamechangers» sendes på BBC2 15. september. Den har foreløpig ingen internasjonal lanseringsdato klar, MEN man jo alltids lure seg inn på BBCs iPlayer ved hjelp av VPN-tjenester som Hola for eksempel.