Okei, det er kanskje ikke et helt ordrett sitat (mannen er da tross alt ikke Arnold Schwarzenegger heller) men det er uansett et faktum at Daniel Day-Lewis ifølge Variety har sendt ut en uttalelse via sin pressetalskvinne Leslee Dart som lyder slik:

«Daniel Day-Lewis vil ikke lenger jobbe som skuespiller. Han er utrolig takknemlig overfor alle sine samarbeidspartnere og publikum gjennom mange år. Dette er en privat avgjørelse, og hverken han eller hans representanter vil gi noen ytterligere kommentar rundt emnet.»

Britisk-irske Day-Lewis har vært en av de mest hyllede skuespillerne i Hollywood i flere tiår, og har vunnet Oscar for hovedrollene i «My Left Foot» i 1989, «There Will Be Blood» i 2007 og «Lincoln» i 2012.

Etter sistnevnte (forøvrig også den siste filmen hans så langt) ble han spurt på en pressekonferanse om det fantes andre historiske figurer han kunne tenke seg å spille.

– Jeg klarer ikke å komme på noen akkurat nå. Hehehe. Fordi jeg må gå og legge meg litt nedpå i noen år etter denne. Så nei, jeg klarer ikke å komme på noen, sa en munter Day-Lewis før han la til:

– Det er egentlig vanskelig å forestille seg å gjøre noe som helst etter dette.

Så selv om førtidspensjonen kom overraskende, er den altså ikke veldig sjokkerende.

I de 28 årene som har gått siden den første Oscar-statuetten har nemlig Day-Lewis kun spilt i 12 filmer totalt før han nå takker for seg.

Den siste filmrollen hans vil bli som klesdesigner i «Phantom Thread», lagt til Londons moteverden på 50-tallet.

Filmen er skrevet og regissert av Paul Thomas Anderson, som også regisserte «There Will Be Blood».