Det er mandag. Og de fleste av oss skulle vel alle gjerne vært et helt annet sted enn der vi er akkurat nå. Sånn sett handy å se Sean Dunnes film fra fjorårets Gathering Of The Juggalos, den årlige musikkfestivalen til rapgruppen/fenomenet/suksessbedriften/selvhjelpsguruene Insane Clown Posse. Den evner å gjøre deg takknemlig for at du er akkurat der du er, i hvert fall for at du er alle andre steder enn akkurat der.

Og siden dengang har både ICP og The Gathering blitt enda mer magasinreportsasjevennlige verden over (D2, yo!) – men Shaggy 2 Dope og Violent J fortsetter å stå opp og forsvare sine juggalos. Senest ved å saksøke FBI (!!!) for å ha klassifisert fangrupperingen som en «gjeng». Det er motmakt, det!

Hvor mange lignende videoreportasjer som har blitt laget fra The Gathering har vi ikke oversikt over, men for eksempel fulgte Noisey, som også distribuerte Dunnes film, den unge flinke Detroitrapperen Danny Brown til årets Gathering. Det ble sånn middels interessant.

Langt mer interessant var dette bonusklippet. Hvor en riktignok noe påtent Brown setter seg ned for en prat med Insane Clown Posse. Som her fremstår som langt mer voksne, reflekterte, sympatiske og artikulerte enn de har for vane å fremstå i f.eks. egne musikkvideoer.