Kristoffer Borglis musikkvideo til Todd Terjes «Inspector Norse» har vunnet priser i både inn– og utland, og havnet på opptil flere årsoppsummeringer.

Som vi har nevnt tidligere er musikkvideoen «egentlig» en slags utvidet teaser/trailer for Borglis kortfilm basert på Todd Terjes musikk. Den heter «Whateverest», er en mockumentary om musikkvideoens hovedperson, og har blitt vist på filmfestivaler verden over (inkludert, morsmt nok, Københavns dokumentarfilmfestival CPH:DOX). Nå kan du se den også, for den ble lagt ut offentlig på Vimeo i dag! Ta en titt!

No bad days! I den anledning passer det med en gjenposting av et lite intervju vi gjorde med Borgli når musikkvideoen kom i fjor sommer.

– Oppsummer ideen til «Whateverest» med EKSAKT 160 tegn.

– Det er en dokumentar om inspirasjonen bak låten «Inspector Norse». Inspector Norse er nett-aliaset til Marius Solem Johansen, en mislykket musiker som lager danse- og dopvideoer for YouTube.

– Hvor kom ideen fra?

– Ideen kom fra stressede tanker om ambisjoner, samtaler om ambisjoner, et usunt (?) oppheng i drug-trip-videoer på YouTube, Marius Solem Johansen som person, og låten.

– Hvordan gikk samarbeidet med Terje?

– Det gikk fint, han likte ideen og lot meg gjøre mitt, resultatet sier sitt, ikke akkurat dritt, kanskje plettfritt? Ta en titt!

– Shit pommes frittes. Det gjorde vi, gitt. Og likte resultatet, det var ikke fritt. Kan det tenkes at dere gjør noe mer sammen om litt?

– Ja, hvorfor ikke?

– Noen tanker om sommerens INTENSE «Inspector Norse»-debatt?

– Disco-debatt er gøy, mer av det. Jeg er på Team Terje!

– Vi hørte noe snakket om at den var plukket opp av et NFI-program?

– Ja, det stemmer. NFI skal distribuere den mot internasjonale filmfestivaler i to år frem i tid, og begynner NÅ. Krysser fingrene for at den kommer med på de store

– Hva er det neste på tapeten for deg? Fler musikkvideoer? Mer reklame? Flere kortfilmer? Langfilm? Ja takk, alt sammen til brunch?

– Nå skriver jeg på masse fiksjonsgreier, kort og langt. Det kommer en ny Young Dreams-video snart, og mulig det blir fler musikkvideoer. Samtidig prøver jeg å trappe opp mot spillefilm. SKRIVE SKRIVE SKRIVE!

 

BONUS 1

For bare en drøy uke slapp Borgli et lignende kortfilmprosjekt basert på Todd Terjes Oslo/disco-kollega Lindstrøms musikk.

BONUS 2

«Inspector Norse» i veganerversjon: