Det kan umulig bare være denne spalten som kjenner vekedagsblåtonene komme skurrende i bakhodet, etter helgens Musikkfest. Fortvil ikke. Vi har kuren.

Paradise Garage var alt annet enn et «vanlig diskotek». Jeg gjorde et intervju med New York-legenden Man Parrish, til bruk annetsteds, her om dagen. Hvor han beskrev første gang han hørte om Paradise garage.

– Dude, du må dra på Paradise Garage. Du må høre DJen der, Larry Levan

– OK, så det er en bra klubb?

– Det er en helt OK klubb. Men du skjønner ikke. Du. Må. Høre. Larry Levan.

For enda så vanskelig det er å forestille seg målt opp mot dagens klubbkultur, kjennetegner Paradise Garage en milepæl: det var faktisk første gangen man dro ut på diskotek, spesifikt for å høre DJen. Altså Larry Levan, som med sin helt unike og «sjelfulle» spillestil både introduserte svart dansemusikk til det bredere, homofile nattelivet i New York.

Og dessuten introduserte en ikke ubetydelig mengde heterofile til denne tidligere skyggesiden av byens natteliv – Paradise Garage var en «mixed club» med et publikum av alle kjønn, legninger og raser som møttes på dansegulvet. Ut av alt dette ble moderne klubbkultur – og i stor grad housemusikken slik vi kjenner den – født.

Men på tross av at entusiaster har satt sammen mer eller mindre fullstendige lister over hver eneste låt Larry Levan noensinne spilte på Paradise Garage, kan denne revolusjonen på dansegulvet i stor grad sies å være noe underdokumentert. Levende bilder har det i hvert fall vært tynt med.

Helt frem til forrige uke. Hvor TO TIMER kornete VHS-opptak fra den aller siste uken på Paradise Garage før de stengte dørene for godt i august 1987, dukket opp på YouTube. Herregud. SNAKK om Musikkfest.