Norge mitt Norge. Hva var det som brast? En gang i tiden gikk du av hengslene om en lett avdanka såpeskådis hadde lært seg tre ord på fonetisk nestennorsk (se punkt 22 her).

Men har vi blitt for blaserte for vårt eget beste når verdens mestselgende DJ-trio tar med seg kamaerateam og lager en superomkasta, superemo superudefinert mellomting mellom musikkvideo og Volvoreklame midt mellom fjordene våres, og til overmål legger ut sulamitten på YouTube på 17. mai, uten at noen av oss ser ut til å registrere det engang?

Jeg mener, selv ikke lokalavisa Sunnmørsposten ser ut til å ha skrevet om den (i grunnen ganske fine!), eh, kortfilmen til Swedish House Mafia og Volvo, enda den klart og tydelig er filmet på Alnes fyr, Hoddvika og diverse andre fjorder og fjell på Sunnmøre. (Oppdatering: Ok, da).

Vi burde skjemmes.

RELATERT/BAKVENDT BONUS:

Som min kollega (når jeg skriver om musikk i Klassekampen, ikke film og tv for Comoyo) Svein Strømmen i og for seg har påpekt: traileren til Varg Vikernes‘ kommende filmprosjekt «Forebears» fungerer igrunn best om man velger å betrakte den som tidenes mest bisarre bilreklame, der Varg farter rundt i diverse østeuropeiske skoger i sin Lada Niva.

(I virkeligheten er han visst på jakt etter en eller annen bjørnekultus (!) som han mener er den der opprinnelige, raserene religionen som skal forene ariere og slavere denne uken).