Dude, typete type han der James Franco! Alltid noen nye spillopper på gang, typ. Bare siste uka har vi på denne siden omtalt hans nye SM-dokumentarprosjekt  og den ferske traileren til «Spring Breakers», filmen som muligens har potensiale til å for alvor gi både ham og regissør Harmony Korine det der brede gjennombruddet.

På tide å ta en liten nostalgisk kikk bak skulderen, til det spede ikke-gjennombruddet som 21-åring i TV-serien «Freaks And Geeks».

En serie som på tross av kort opprinnelig levetid, har fått et grundig kultstempel i ettertiden, det vil si nåtiden. Både som en ungdomsserie forut for sin tid med sin smarte, velskrevne, men følsomme realisme. Og som en rugekasse for en gjeng talenter som i ettertid har satt ettertrykkelig avtrykk på Hollywood.

Slettes ikke bare Franco, men også store navn som (regissør/produsent) Judd Apatow og (Apatow-kompis) Seth Rogen. Nylig ble serien feiret med en grundig «Oral history»-artikkel i Vanity Fair, så velskrevet at den faktisk bør leses selv av de som ikke har noe forhold til serien fra før. Som meg.

Som er ca. en millimeter unna å bestille et box-set på Amazon nå.