De fleste kjenner vel til begrepet PSA, eller public service announcement, om ikke annet så fra parodier (særlig på talkshows fra Letterman til Stewart). For i motsetning til reklame-TV her til lands, hvor veldedige organisasjoner og annet rask får gratis reklameplass ved høytider, er slik veldedig reklame (i teorien i offentlighetens interesse) på amerikansk TV porsjonert ut i små bolker året gjennom. De er som hovedregel litt gladere i å finne kjendiser til å fronte kampanjene sine også.

Av og til med lett absurde resultater.

Gangsterraplegende Eazy E  har noen viktige ord på hjertet, om …brannsikkerhet?! Spesielt rettet mot småbarnsforeldre, for å toppe det hele (hey, han hadde tross alt sju barn (med seks forskjellige kvinner))

Hvem er vel bedre egnet til å lære barna dine om hvordan de skal leve livet sitt enn en tidligere fribryter i Mariokostyme?

Det måtte evt bli en barnetv-onkel som få år tidligere spilte småroller som kokainsnortende autist i «Cheech & Chong»-filmer, og få år senere skulle miste karrieren sin etter å ha blitt tatt med buksene nede (bokstavlig talt) i en pornokino.

Kidsa fra «Full House» har et par ord og en pekefinger på lur om å ikke sløse med vannet. Det vil si, de kidsa fra «Full House» som ikke het Olsen og som ingen dermed noensinne har brydd seg om.

Prisen for mest overbevisende PSA går allikevel til denne: få deg et lånekort på biblioteket, så blir du like kul som Steve Urkel!