Og nå, mine damer og herrer: en titt inn i fremtiden og hva som blir de uungåelige konsekvensene av Høyresidens arbeidslivslovgivningspolitikk.

Kødda! Men kanskje ikke heeeeelt.

«Tempbot» fra 2006 er en slags scifiversjon av «The Office» med satirisk robotblikk på midlertidige ansettelser i en globalisert arbeidshverdag. Uten å være i nærheten av så tørr som jeg nettopp fikk dette til å høres ut – til og med litt roboterotikk innbakt der (eller forsøk på).

Og dessuten burde kortfilmen duge som oppmuntring for håpefulle sci fi-regissører der ute -snutten ble regissert av dengang 27 år gamle Neill Blomkamp fra Johannesburg-via-Vancouver. Som nylig hadde premiere på sin omkostede (og fortsatt skarpt satiriske) Hollywood-debut «Elysium».

Og som vi har nevnt før har dessuten Blomkamp nettopp fått grønt lys til å realisere det vi antar er noe av et drømmeprosjekt (det er i hvert fall det for oss!): en krysning av «E.T.» og «Robocop» med de sørafrikanske trashkunst/bløffmaker/rap-ekteparet Die Antwoord!

Filmen, med arbeidstittel «Chappie», har forøvrig en robot fra en annen tidlig Blomkampf-kortfilm i den tredje hovedrollen. Denna karen, fra 2004s «Tetra Vaal»: