Jeg vet ikke om jeg kan skrive 100 prosent under på påstanden i beskrivelsen til dagens video  -at «The Wire» er tidenes tv-serie. Enda så mye jeg elsker David Simons metodiske dissekering av (og resignerte kjærlighetserklæring til?) en by i oppløsning, kan jeg nok tenke meg et par andre serier jeg personlig setter enda et hakk høyere. «The Trip», «Sopranos», originalserien av «The Prisoner» og selvsagt – The Monkees.

Hey, der fikk jeg endelig sneket inn litt Harry Nilsson i denne spalten igjen også!

Men altså, selv om Omar, Stringer, McNulty, Prop Joe og co. ikke er helt der oppe med Davy, Peter, Micky og Mike, må jeg innrømme at jeg blei rent nostalgisk og varm om hjertet når jeg så denne videoen, som viser hva som skjer når du prøver å ringe et av de midlertidige telefonnummerene brukt av Marlo Stanfield.

Og ja – det funker FORTSATT per dags dato. Prøv selv (på Skype eller noe, da – nummeret er +1 410 915 0909).

En av de relativt få tingene som virkelig har irritert meg ved «The Wire» (bortsett fra at det tok meg tre sesonger å virkelig komme inn i det, men hey, bra payoff, så jeg klager ikke), er at de aldri brukte Randy Newmans mesterverk «Baltimore» på lydsporet.

Men det har noen gjort noe med på internett nå, med en alternativ sluttmontasje til sesong 5. Attpåtil har de brukt Nina Simones versjon, cirka den nest beste versjonen (etter denne – og i skarp konkurranse med denne – Randys originalversjon har uansett en hederlig fjerdeplass).

Slik, ja.