Årsoppsummeringstid! Og tid for nok en upretensiøs kåring, så upretensiøs at løs i slipset blir feil begrep, vi snakker nok mer slipset-på-hodet klokka 03:05 natt til fjerde juledag.

ÅRETS HARDESTE

Ingen over, ingen ved siden. Gunplay nikket høflig mot NWA på selve låta, men greide med såvel låt som video å potensielt skremme livsskiten ut av selv en foreldregenerasjon som har vokst opp med NWA.

ÅRETS MEST FØLSOMME

En låt som det må ha vært vanskelig å matche visuellt, men hederlig forsøk allikevel. Nesten like mørk og innadvendt som låta. Og det forklarer vel hvorfor ikke årets desidert sterkeste låt ikke også ble årets største hit.

ÅRETS NORSKE VIDEO

Kristoffer Borglis video til Todd Terjes (er-det-ei-poplåt-eller-strandbarmusikk?) Inspektør var egentlig bare et utdrag fra en kortfilm basert på Terjes låter. Gode nyheter: Borgli er i skrivende stund igang med et lignende prosjekt basert på Lindstrøms musikk!

ÅRETS BESTE NORSKE GATEVIDEO

Videoen er i kledelig tåkete gråtoner. Men verset til Vågard og Store P er i Technicolor.

ÅRETS MEST GATEREALISTISKE NORSKE VIDEO TIL BALLADE

Og ikke et øye var tørt.

ÅRETS MEST KOKKO VIDEO TIL AUTOTUNELÅT

Her blir det tredelt førsteplass!

Vet lite om Mykki Blanco, utover at hen spiller i Oslo den 5. februar. Og at det kan være verdt å få med seg basert på denne videoen.

Kvinner er fra Venus, Lil Wayne er fra Mars, Future er fra Pluto.

Vi bærer alle en maske. PS bør ikke forveksles med trommeslageren med samme navn.

ÅRETS VIDEO

Die Antwoord lager så kule videoer at musikken i grunnen blir irrelevant. Flaks for dem, siden musikken deres stort sett er helt jævlig. Jeg er fan allikevel.

ÅRETS «FET VIDEO SOM IKKE HEEELT GREIER Å DEKKE OVER AT LÅTA ER GANSKE KJEDELIG I GRUNNEN»