Fredag = videobonanza, i dag med en ny vri.

Når et såpass visuelt og konseptuelt band som Turbonegro slipper video, er det kanskje på sin plass med ei litta dybdeanalyse-of-sorts?

Videoen er regissert av Vice Magazine-mann Andy Capper, og er i følge en nettsak fra VG for en måned siden inspirert av «Crewsing møter California Love-filmene».

Den siste referansen får vi gå ut fra er så maltraktert av nettjournalistens notisblokk at den er helt ugjenkjennelig (eller så er det jeg som faktisk driter meg ut her, ikke utenkelig – skjebnens ironi!), men vi antar at det med det førstnevnte menes Hollywoodvillmannen William Friedkins kontroversielle homoseriemorderfilm «Cruising» fra 1981, med Al Pacino i det vanvittig få vil insistere veldig iherdig på at er hans livs rolleprestasjon.

Advarsel: ikke se dette klippet om du vil beholde ditt uskyldsrene forhold til albumcoveret til Bruce Springsteens «Born In The USA»

Capper har tidligere regissert musikkvideo for Harlemrapperen A.$.A.P. Rocky, som VGs nettjournalist derimot klarer å stave fullstendig korrekt, med dollartegn og det hele.

Ganske imponerende, det er mer enn jeg pleier å gidde.

Vet dere hvem som har bedre koll enn VGs nettjournalister på populærkulturelle referanser som er eldre enn to måneder? Bortsett fra nevøen din på åtte og et halvt: for eksempel fotballsupportere.

Sjekk Liverpool.no for en forbausende velinformert, informativ og velskrevet sak om Arsenal-supporter og Turbovokalist Tony Sylvesters subtile støtteerklæring til den pågående Hillsborough Justice-kampanjen.

Virker i det hele tatt som en oppegående og sympatisk dude, denne Sylvester. Kanskje det nest best tenkelige valget av ny Turbonegro-vokalist, etter han andre Sylvester.

Men han er jo dau.

🙁