Hypp på å starte den nye uka med litt ny giv og energi? Vi har den rette medisinen. The New Dance Show var et musikk/danseprogram som gikk på lokal-TV i Detroit på åttitallet, løst modellert etter Soul Train-modellen, med en gjeng faste dansere som danset til ferske hits. Men i stedet for liveopptredener ble musikken levert av lokale DJer, midt under technoens fødsel, mikset i et banebrytende stil (ganske tett opp til det legendariske The Wizard/Jeff Mills gjorde på lokalradio i samme by rundt samme tid). Man får dermed også et unikt innblikk i røttene til technomusikken, uten ettertidens revisjonisme: Her mikses bassmusikk og uptempo hip hop med italodisco, europeisk synthpop, Chicagohouse, electro og tidlig technomusikk. På særdeles usnobbete vis.

Men først og fremst – for noen dansere, altså! Kan nytes som vitaminpille, men kanskje også som treningsvideo, om du er ekstra sprek! Her er en spilleliste med en god del av de mange videoene som har funnet vei til YouTube – iblandet reklamepauser (!!), inkludert sjarmerende reklamer for blant annet lokale strippebuler (!!). Snakk om web-tv!

Trivia for meget spesielt interesserte; via omveier vet vi tilfeldigvis at brorparten av disse videoene ble digitalisert og lagt ut av den lokale DJ-en, hobbymusikklokalhistoriker/arkeologen og evig entusiast DJ Starski/Brian Gillespie, som brukte en hel sommerferie for noen år siden på å kjøre rundt til gamle venner på leting etter VHS-kopier av programmet. Hatten av! Her er samme manns musikalske hyllest til programmet.