Vi skrev om veteran Jan Troells siste film på tirsdag også, men da glemte vi det kanskje viktigste sett fra et norsk kultfilmperspektiv. Troells biografiske skildring av redaktør og enmannsantinazistbevegelse Torgny Segerstedt byr nemlig på et gjensyn med selveste Amanda Ooms.

Hvem, sa du? Sist sett som snikskytter i «Expendables 2» (!), men ellers ikke fryktelig synlig i større filmroller de siste tiårene – med unntak av samtlige filmer fra Jan Troell i senere tid – noe av en muse?

Men – beklager, Amanda – her til lands for evig og alltid først og fremst husket for sin rolle som Gerda i «Hotel St. Pauli». Wam & Vennerøds mest trashy øyeblikk, og det sier jo litt.

Den kan dessuten by på ikke bare en av de aller mest legendariske dansescenene i norsk filmhistorie (gå hjem og vogg, BOKSTAVELIG TALT, «Mer Eller Mindre Mann»!).

Men også en …ikke mye mindre minneverdige pulescene.

Amanda-utdelingen burde egentlig ha en egen Ooms-statuett i kategorien pulescene. Spør du meg.

Du kan se hele filmen her, om du har mage til det.

Arbeiderbladets legendariske Harald Kolstad (RIP) hadde følgende å si om filmen:

Noe av det mest deprimerende ved «Hotel St. Pauli» er vissheten den gir oss om at dette bare kunne skje i norsk film. Bare i vår tilsynelatende kroniske ravnekrok-situasjon som filmland kunne dette ubeskrivelig latterlige oppkoket av bygde-genialitet og lavpannet sensasjonsmakeri bli produsert – med statsstøtte – og presentert på tre hovedstadskinoer som en filmbegivenhet