Vi har merket oss at folk har begynt å mumle om Eirik Svenssons spillefilmdebut «En som deg» som en mulig «betydningsfull debut» i en stund allerede, en forhåndsomtale fra munn til munn som begynner å brumme kraftig nå, én dag før premieren.

Filmen er en romantisk film med humor, men ikke en romantisk komedie, har regissøren allerede insistert på. Er dette den nye inderligheten – igjen? Grunnpremisset slik vi skjønner det fra traileren – to unge mennesker, et møte, fire byer, Berlin, Helsinki, Istanbul og Oslo – minner tamegfan litt om en film vi helst ikke nevner med navn. for å unngå å bryte den positive tonen her. Har ikke fått sett filmen ennå, dessuten.

Men folk jeg vanligvis stoler på er begeistret. Ut fra traileren liker jeg at det ser ut som om Svensson klarer å utnytte skandinaviske skuespilleres litt tafatte engelsk, ikke til komisk effekt, men for å høyne den lett tafatte, sårbare stemningen som også er en del av det å møte et menneske og forelske seg (for, eh, de fleste av oss, går jeg ut fra?).

Så ja. Kanskje dette rett og slett er en «Dis» … som funker?! Om filmen skulle få behov for en tagline med litt mer baller enn «fra produsenten av «Reprise»».

Men altså, støtt ny norsk film, det gjør vi i hvert fall! Selv når den er klippet av redaktøren for en av denne websidens konkurrenter BLUNKEFJES!.

BONUS!: