En kjapp, upretensiøs kåring, kan vi vel kalle det.

ÅRETS «TRAILEREN VAR BEDRE ENN FILMEN»

Undertegnede hører riktignok til den litt-under-halvparten som satte pris på Ridley Scotts mildt sagt splittende «Prometheus», på tross av alle mangler og tåpelige plot-tvister. Men markedsføringskampanjen var allikevel hakket vassere enn selve filmen, og best av alle de mange trailere, teasere og viralvideoer var definitivt denne snutten med Fassbender/David.

ÅRETS VERSTE TRAILER

Det er på papiret egentlig ganske masse lovende greier ved den kommende Supermann-rebooten til Zack Snyder. I tillegg til Snyder sjæl: Kevin Costner som pappa Kent! Han kule fra Boardwalk Empire som ond general fra Krypton! Men denne traileren sørget egenhendig for at det ikke er en sjanse i havet for at jeg orker å se den, i hvert fall ikke før den kommer på TV. Og nei, trailer #2 var ikke særlig mye bedre.

ÅRETS IRONISKE PASTISJ

«From the Twitter-obsessed pen of Bret Easton Ellis! And the never-nominated director Paul Schrader!» Denne er jo ganske ræva på et vis, men klarer allikevel å sjarmere. Potent introduksjon av talentet James Deen også.

 

ÅRETS LOL

Vladimir Nabukovs Lolita ble forresten også kalt LOL som forkortelse. Der har du en litt mer …interessant/edgy retning de kunne tatt denne traileren og filmen.

ÅRETS «Har de virkelig laget denne filmen?»

Her snakker vi high concept! Ikke bare en snakkende hund med stemmen til Norm McDonald (et skrekkfilmscenario i seg selv). Bikkja må i tillegg være vampyr.

ÅRETS BLÅFILMTRAILER

Snakk om å redefinere «Blåfilm»!

ÅRETS TRAILER TIL MUSIKKVIDEO 

Ingen tvil om at Gunplay eide denne kategorien i år.