Julaften kommer tidlig i år. Nærmere bestemt 23. november. Da begynner nemlig den amerikanske tv-stasjonen IFC å sende de neste 20 episodene av R. Kellys epos «Trapped in the closet». Opprinnelig en slags sangsyklus på fem sanger, fra albumet «Tp.3 Reloaded», som først fikk syv nye kapitler samtidig med den første rekken videoer. De neste ti kapitlene ble lansert på DVD i 2007.

Selveste Omar fra The Wire, eller Michael Kenneth Williams som han heter i sivil, var med i første runden videoer – senere dukket blant annet Will Oldham opp i en uventet liten gjesterolle. Det er heller tvilsomt om noen av disse dukker opp i denne omgangen – men R. Kelly har avslørt at et par andre venner fra den muligens eviggående sagaen kommer tilbake, blant annet Big Man,

«A midget! Midget … midget …midget.»

Vi kan nok uansett regne med et par … overraskelser, for å si det sånn. Sangsyklusen har ellers inspirert en rekke parodier, mest minnevedig i «South Park»-episoden med samme tittel.

Men parodier er såklart overflødige – selv ikke Matt Stone og Trey Parker klarer å overgå galskapsnivået til R Kellys originaler. Kelly har ellers sagt at sagaen kan komme opp i et tresifret antall episoder, vi krysser fingra. Og varmer opp med å friske opp minnet litt.