«Bones Brigade -An Autobiography» hadde premiere på utvalgte amerikanske kinoer og iTunes i går, og forteller historien om det legendariske skate-teamet med samme navn …fokusert rundt den klassiske «line-upen» på åttitallet, med Lance Mountain, Mike McGill, Tommy Guerrero, Steve Caballero, Rodney Mullen og Tony Hawk.

Den bærer den selvbiografiske tittelen ikke bare fordi Stacy Peralta som regisserte filmen selv har en fortid som mildt sagt legendarisk skater.

Det var nemlig Peralta og George Powells (pioneer-)selskap Powell Peralta som Bones Brigade kjørte for. Så noen subjektiv skildring kan vi neppe vente oss. Men Peralta står fra før av bak den glimrende (og ekstremt personlige) skatedokumentaren «Dogtown and Z-boys», så dette har vi troa på.

Stacy Peralta har faktisk etablert seg som dokumentarist også innen andre (mer eller mindre beslekta) emner som surf- og gjengkultur, etter å ha lært seg det grunnleggende håndverket med å regissere et par av Powell Peraltas skatefilmer på åttitallet. Ikke minst denne perlen:

Mens vi venter på at filmen finner vei til Norge, det være seg til festival, kino, DVD eller kanskje til og med her på Comoyo (bank i bordet!): et stykke folklore/trivia som neppe har funnet plass inn i Peraltas film. Den norske skateren Lars Petter Lunde ble etter sigende tilbudt en plass i Bones Brigade, på høyden av det hele, midt under den klassiske åttitallsperioden.

Men skal ha takket nei fordi han var litt sjenert og pratet dårlig engelsk. Ai. I dag er Lunde en av hovedstadens mest kjente platesamlere og -selgere.

Passende nok for en mann med initialene LP.