Arbeidere i alle land! Vask ren eder. Eller noe sånt. I dag er det 1. mai.

Og i den anledning, samt litt i anledning Bruce Springsteen på Telenor Arena, kliner vi til med en kåring.

FILMHISTORIENS TOPP TRE DIVAER I MALPLASSERTE ARBEIDERKLASSEROLLER

3. Prince, «Purple Rain» (1984)

Vi starter likesågodt med det mest kontroversielle valget her. Ja, «Purple Rain» er en ganske brukbar film, med musikkscener som gjør den til en SVÆRT god film. Morris Day gjør fremfor alt en fremragende innsats som Prince/The Kids fremste rival (oppfinnsomt nok kalt «Morris Day» i filmen).

Men Prince selv er ingen god skuespiller. Og aller verst i scenene som involverer hans alkoholiserte, bitre far og generelt begredelige arbeiderklassebakgrunn.

Siden det er Prince det er snakk om finnes det ingen klipp av scenen på YouTube. Men alle Morris Days scener finnes der – inkludert denne montasjen av rivaleriet mellom de to. I filmens historie er det seff «The Kid» som vinner, den trenger vel ingen SPOILER ALERT.

Men i selve filmen, og filmhistorien? Klar seier til Morris!

2. J-Lo, «Maid In Manhattan»

OK, jeg innrømmer at jeg ikke har sett denne filmen, med Jenny From the Block i en Askepotthistorie som fillippinsk au pair holdt som sexslave på Frogner. Neida. Dessverre.

For selv det hadde sannsynligvis vært en mer høyverdig filmopplevelse. Hvordan kan jeg si dette uten å ha sett filmen?

Heldigvis har den en sånn trailer som gjør at du slipper å se selve filmen. Alt som trenges å sies om denne filmen finnes her.

1. Mariah Carey, «Glitter» (2002) – SAMT «Precious» (2009)

Mariah Careys nesten-musical «Glitter», om den danseglade men jordnære skreppa Billie Jean, er en av tidenes mes kritikerutskjelte filmer. Noen vil ha det til at Comoyo-kompis Ivar Winther faktisk var den ENESTE filmanmelderen – i hele verden – som likte filmen. Friskt.

Jeg har problemer med å henge meg på den anbefalingen. Selv synes jeg filmens eneste lyspunkt, og klart beste skuespillerinnsats, kommer fra den lille kattungen som på magisk vis dukker opp skuldrene til Mariah hver gang hun er litt trist og lei seg (men ellers er fraværende).

Døm selv, hele filmen ligger på YouTube.

Mariahs opptreden i tårepersen «Precious» fra 2009 fortjener dessuten å nevnes i samme åndedrag.

Se, Mariah Carey uten sminke! Helt som en vanlig person, jo! Eh.

BOBLERE: Cher i «Mask», Diana Ross i «Lady Sings the Blues», hver eneste film 50 Cent noensinne har spilt inn.

Legg forøvrig merke til en artig detalje: SAMTLIGE nevnte kommer faktisk fra arbeiderklassen, så det holder, sånn i virkeligheten. Har kanskje noe å gjøre med at ingen av dem er skuespillere, da.

Hvem blir med å crowdfunde Tone Damli Aaberge-filmen?