Så ble det Obama, da – noe som gir oss en anledning til å være litt TOPICAL.

TOPP 3 FILM-PRESIDENTER SOM VI HELLER VILLE SETT SOM USAs NYE PRESIDENT ENN MINST ÉN AV DEM SOM STILTE TIL VALG I GÅR

3. James Dale (Jack Nicholson), «Mars Attacks» (1996)

Thorbjørn Jagland – gi denne mannen en fredspris!

2. Richard Nixon (Robert Wisden), «Watchmen» (2009)

Jepp, i Alan Moores parallelle nære fremtid i tegneserieklassikeren «The Watchmen» er Richard Nixon fortsatt ved makten, godt hjulpet av en gjeng skruppelløse «superhelter». I filmversjonen er Nixon hakket mer perifer, såpass perifer at vi ikke finner noen videoklipp av den ekstremt perifere skuespilleren Robert Wisden i rollen. Vi får nøye oss med den ekte Nixon – superskurk god som noen!

1. Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho (Terry Crews), «Idiocracy» (2006)

Apropos fremtidsvisjoner – i «Idiocracy», Mike Judges marerittvisjon om idiotenes triumf, er presidenten en tidligere wrestler/pornostjerne (spilt av tidligere fotballspiller Terry Crewes). Men med nok karisma til at vi hadde vurdert å stemme på ham i virkeligheten også. Gode nyheter – det er i følge Crewes for tiden snakk om en mulig webserie-spinoff om President Camacho!

«Idiocracy» byr forøvrig på en bitteliten gjesteopptreden fra selveste Brad «Scarface» Jordan fra gangster/Houston-raplegendene Geto Boys, som halliken med navn Upgrayedd.


Smått relevant, i og med at siste verset på denne Geto Boys-låta fra Mike Judge-filmen «Office Space» (1999) godt kan fungere som en oppsummering av dagens temaonsdag.

Til lykke, USA.