VI har vel alle sett klippet med den såkalte «techno viking». Den ivrige blonde kjempen ble filmet ved en tilfeldighet en overskyet dag i juni 2000 i Berlin, av en dude ved navn Mathias Frisch, under arrangementet «Fuckparade» (!!).

Klippet ble ikke lagt ut på nett før er års tid senere, og fikk ligge i fred i lang tid etter det. Før det plutselig tok av i 2007, som en av de første VIRKELIG store viralvideoene.

Men etter dette begynner historien å bli en smule komplisert. Vikingen tok nemlig kontakt med Frisch på et relativt tidlig tidspunkt, og ba ham om å fjerne videoen. En forespørsel som ble etterkommet. Men på det tidspunktet var det allerede for sent, og klippet for viden spredt til at det fantes noen mulighet til å stoppe det. Senere har Frisch tjent penger på klippet, blant annet som foreleser på konferanser om sosiale medier (ha ha!).

Vikingen selv, derimot, har IKKE benyttet den relativt åpenbare muligheten til å skape seg en karriere, eller i det aller minste et par gratis flyturer for å slå av blaute vitser med Ellen DeGeneres og Oprah Winfrey. Men har tvert om gjort en beundringsverdig innsats for å forbli anonym.

Selv i rettspapirene i sitt ferske søksmål mot Mathias Frisch. Jepp, du leste riktig. Frisch risikerer både erstatning på opp mot 250 000 euro, og seks måneder i fengsel. I et søksmål som har potensielle ringvirkninger for alle oss som, eh, liker å le. På internett. Av andre mennesker.

Som vi i grunnen aldri tenker på at er levende mennesker SOM GRÅTER OG BLÅR, akkurat som oss. Kanskje baker de kaker akkurat som oss også.