Ja, så var det den dagen igjen. Sliten? Noen ganger må man bare ta det onde med det onde, for å vri på et sitat fra en fyr jeg avskyr. For eksempel med et metal-maraton.

• Se tv-serien «Tungrockens historie» her!

Kollega og fagmann/Pyrotekniker Asbjørn Slettemark har allerede skrevet om serien på denne siden før, adskillig mer utfyllende og med en ekspertise i bunn som jeg ikke skal utfordre. Så jeg nøyer med i denne omgangen med en høyst subjektiv liten kåring fra sidelinjen:

DE TRE TYNGSTE TUNGROCKBANDENE I HISTORIEN SOM IKKE ER MED I TVSERIEN OM TUNGROCKENS HISTORIE

 

1. Omega

Bokstavelig talt skamløst ungarsk band som startet som en slags lokal Beatleskopi og endte opp med å spille stadionballader med FM-synher. Men hallo. Sjekk klippet.

 

2. Kvikksølvguttene

Hvorfor? La oss bare klippe inn teksten fra denne klassikeren:

Warm piss, tastes like warm piss. Cold fist, tastes like cold fist. You’re gonna get both, my love, hvis du ikke går til helvete ut og kjøper ti barclay, di merr!

Dessuten kalte trommeslageren seg for HMPDK, eller Helle Mel På De Kristne … og la ned veto mot bandbilde på platene fordi han var redd for å avsløre sin «virkelige identitet», noe som kunne ha fått katastrofale følger, midt oppi det verste Black Metal-mediestyret med kirkebrenninger og drap, da han på samme tidspunkt finansierte en operasangerutdannelse ved å ta oppdrag som begravelsessanger i kirker (!!). Tungt!

 

3. Funkadelic

Fordi who says a funk band can’t play rock music?

Itte vi.

Se tv-serien «Tungrockens historie» her!