Enten du er feminist, homoaktivist, homofob eller rasebevist (enten ene eller andre veien) vil du sannsynligvis finne noe å la deg støte av i en film med tittelen «Gayniggers From Outer Space».

Med dagens klima for … støtelser, kan det kanskje stilles spørsmålstegn ved om en slik film kunne blitt lagd i 2013, i hvert fall med en slik tittel. Plottet omhandler en gruppe, øh, afroamerikanere (høres sånn ut ut fra sosiolekten, si) fra planeten Anus, som oppdager at det er kvinner på planeten Jorden. De tar dermed turen til vår planet, for å utrydde den kvinnelige befolkningen én etter én med sine strålepistoler, for til sist å etterlate seg en «Gay ambassador».

Det hele er egentlig forbausende godlynt moro, akkompagnert med en blanding av blacksploitation og easy listening-musikk, for å understreke sin betydelige arv til de mer outrerte delene av syttitallets søppelfilmarv.

Regissør Morten Lindberg er forøvrig noe av en kultfigur (og C-kjendis) i Danmark, som musikeren, vokalisten og DJen Master Fatman. Selv har jeg sett han DJe på firmafest for et større skandinavisk mediekonsern i Ködbyen. Det var ganske kult, det.

Og apropos overskriften i dag, deltok han også i dansk «Skal vi danse?» i 2006 – som selvsagt heter «Vild med dans» på dansk. Aller mest imponerende, som et slags eksempel på den der danske toleransen som vi trodde var bevist som en myte etter de siste femten års politiske debatt, er allikevel det faktum at regissøren av en film med denne tittelen var konferansier for den danske Miss Africa-konkurransen i 2009:

Passe jovialt!