OK, denne videoen er et par uker gammel nå. Men vi så den ikke før nå, og den har heller ikke gått viralt på det nivået den strengt tatt fortjener.

For dette er, som det heter på godt norsk, BATSHIT CRAZY.

For noen helger siden var nemlig den mer enn lett falmende actionstjernen, kampsporteksperten, bluesfusiongitarist- og vokalist samt reservevisesherrif Steven Seagal på besøk hos sin nye kompis … Ramzan Kadyrov, president/diktator i Tsjetsjenia og generell menneskrettighetsversting.

Jepp, aktivisten Seagal, som tidligere har skrevet brev til Thailands kongefamilie for å verne babyelefanter, og til Indias regjering for å bedre rettighetene til kuer, har tydeligvis ikke noe imot å låne legitimitet til en dude som ikke bare leder en milits som er beskyldt for å stå bak de VERSTE av de dessverre svært mange svært grufulle hendingene i det herjede landet, men som også skal ha deltatt personlig med stor iver i både kidnapping, tortur og voldtekter.

Med andre ord en dude som hadde fortjent en klassisk Seagal vs. filmskurk-behandling, ikke en danseoppvisning. Selv om Seagals forsøk på tsjetsjensk folkedans riktignok kanskje kan telle som en ørliten straff i seg selv.

Her er forresten Kadyrovs offisielle uttalelse om besøket:

«I invited him to my residence. We had a talk. I told him that I watch his films, and I like them a lot […] Nobility. Willpower. Honor. Qualities characteristic of Chechens. So we can say he is almost a Chechen.»

Seagal er forøvrig ikke den eneste avdanka filmstjernen som har en flørt på gang med Kadyrov: etter planen spilles det straks inn en actionfilm i Moskva OG Grosny, Tsjetsjenia, med Gerard Depardieu og Elizabeth Hurley. Andre celebriteter som har latt seg kjøpe inn til å kaste Hollywood-glam over Kadyrovs regime inkluderer Jean Claude Van Damme og Hillary Swank.

Men sistnevnte hadde i det minste anstendighet til å ikke bare beklage det pinlige opptrinnet, men i tillegg faktisk SPARKE sitt eget management (som tilsynelatende var ansvarlige for fadesen).