«Alt du trenger for å lage en film er en pen jente og en pistol», sier et legendarisk sitat om film.

Som oftest tillagt Jean-Luc Godard, men som Godard i senere år har påpekt: han sa det ved en anledning, men det var et sitat (eller parafrasering) av D.W. Griffith.

Uansett er det mye sannhet i det, som Godard selv skulle bevise ved mange anledninger.

Men her er en alternativ sannhet, som vi velger å legge i munnen på filmkomikeren Harold Lloyd. «Alt du trenger for å lage en film er en sigg og en ape.»

Lloyd selv havner vel ofte litt i skyggen av sine samtidige Charlie Chaplin og Buster Keaton. Ofte kan han ettermæle egentlig oppfattes som et navn de LETT elitistiske stumfilmentusiastene dropper for å skille seg ut fra BERMEN av Chaplin og Keaton-entusiaster. Selv har jeg aldri helt skjønt fyren.

Det vil si, før jeg altså så denne kortfilmen i dag morges, borte på Film.com i spalten Your Daily Short.

Som kan anbefales …ikke som et alternativ, men et supplement til denne spalten. Har nok hendt at jeg har stjelt en idè eller to derfra også, for å være ærlig.

PS: Og om vi kombinerer reglene til Truffaut/Griffith og Lloyd/oss selv og lager en matematisk formel ut av det, følger det at Clint Eastwood-filmen «Every Which Way You Can» bare hadde trengt litt mer sigg og pistoler for å bli den beste filmen i verdenshistorien (litt avhengig av hvorvidt du har hots for Sondra Locke, da.

Men vi deler Clintern (som var sammen med Locke fra 1975-89) sitt synspunkt der).