Håper du liker vårt lille forsøk på å lage en generisk norsk filmtittel til kortfilmen «The S From Hell», lettere inspirert av høstens kommende norske ungdomsfilm «Kjøss meg for faen i helvete – i ræva».

Men fra spøk til alvor – eller er det riktig begrep å bruke her egentlig? Regissør Rodney Ascher har nemlig etter at han lagde denne kortfilmen markert seg som sin generasjons kanskje største mockumentarist med spinnville «Room 237», som du forøvrig kan se hos Comoyo View.

En utforskning av de mest ekstreme konspirasjonsteoriene rundt Stanley Kubrick og «The Shining» som finner på et helt arsenal egne teorier på veien, som det er vanskelig å tolke noen annen vei enn som et eksempel på hvor langt man kan dra nettopp fortolkning og tolkning av et verk – men som ironisk nok også har blitt omfavnet av en del eksentriske konspirasjonsteoretikere på nett.

«The S From Hell» utforsker lignende territorier, med et enda smalere utgangspunkt: Den gamle logoen og jinglen til Columbias distribisjonsavdeling Screen Gems. Ved hjelp av arkivklipp og tilsynelatende autentiske intervjuer, setter Ascher fokus på de … djevelske undertonene. Uæh.

Forøvrig er vi spente på Aschers nyeste prosjekt. Som ikke er en film, men … en plate basert på diktafoninnspillinger den myteomspunnede og banebrytende komikeren Andy Kaufmann etterlot seg?

Jepp, Ascher har redigert albumet «Andy and his Grandmother», som kommer med linernotes av Kaufmann-kollaboratør Bob Zmuda (minneverdig spilt av Paul Giamatti i Milos Formans Kaufman-biopic «Man on the Moon»).

Her et lite klipp av den ekte Zmuda i rollen som Kaufmann og hans eget felles alter ego Tony Clifton i 2010.