Jeg vet ikke med dere, men her i stua har deler av uken gått med på gjensyn med minneverdige Rolv Wesenlund-øyeblikk. Samt noen rariteter.

Søndag skrev jeg en liten sak her på siden om filmskuespilleren Rolv Wesenlund, hvor jeg blant annet undret meg over hva Wesenlund kunne ha gjort på det store lerretet om han var født inn i en mer sivilisert filmnasjon enn Norge. Jeg holdt nesten på å legge til «og om han en gang i karrieren sin hadde fått jobbet med en regissør av internasjonalt format», men det er jeg forsåvidt glad for at jeg ikke gjorde.

For selv om man fortsatt kan fable om hvordan det hadde blitt om Bergman ga Wesenlund en birolle i «Fanny & Alexander», hadde jeg glemt, eller for å være helt ærlig visste jeg ikke på det tidspunktet, at Wesenlund i 1978 faktisk deltok i en film av høyst internasjonalt format: Hasseåtage-produksjonen «Picassos Äventyr» har dialog på ikke mindre enn elleve forskjellige språk, og foregår i Spania, London, Paris, (den franke) Rivieraen og USA – selv om det hele er filmet i den svenske byen Tornelilla.

Det hele basert på en løs idè av Gösta Ekman, som også spiller Picasso i filmen, om at det hadde vært morsomt å skrive en guidebok til et sted man aldri hadde besøkt – eller en biografi om noen man aldri hadde møtt.

Vi unner oss et par små klipp til fra filmen: først hvordan andre verdenskrig EGENTLIG startet (sjekk barne-TV-onkel Magnus Härenstam som Hitler!)

Den finske kabaretartisten Sirkka synger sin hit, som i virkeligheten er en oppskrift på fiskepai med flesk.