Den britiske animasjonsfilmprodusenten John Coates avled tidligere denne uken av naturlige årsaker, etter en lang og allsidig karriere som inkluderte alt fra filmversjonen av voksentegneseriebladet «Heavy Metal» (glitrende parodiert i denne South Park-episoden) til The Beatles«Yellow Submarine».

Men mer enn noe annet vil navnet hans være uløselig knyttet til det som må betraktes som britenes aller nydeligste juletradisjon: den dialogfrie, Oscarnominerte animasjonskortfilmen «The Snowman» fra 1983. Som huskes for Raymond Briggs vemodig vakre historie, Howard Blakes vakre musikk – og stemmen til Peter Auty.

Ingen av disse tre er dessverre involvert i den kommende oppfølgeren som vises på britiske Channel 4 denne julen (derimot har de hivd inn … en bikkje – grøss) -og man kan spørre seg selv hvordan det er mulig å lage en oppfølger til filmen overhodet, med tanke på originalens (kremt) hjertesmeltende sluttscene. Det er kanskje totalt upassende med tanke på dødsfallet, men det spørs om ikke John Coates kan ha svertet sitt eget ettermæle betraktelig ved å produsere «The Snowman and The Snowdog».

Og ja, det er trailertorsdag, men noen trailer er ennå ikke sluppet. Derimot kom det et promobilde i forrige måned, det kan du for eksempel se her – sammen med noen ganske barske, men relevante innvendinger ..

Og for å gjøre opp for mangelen på klipp – her er et par andre, noe mindre julete og barnevennlige snømenn:

Og for å gjenreise æren til Coates en smule, kan vi også minne om den andre Briggs-adapsjonen han produserte: langfilmen «When The Wind Blows» -som faktisk kan ses i sin helhet på YouTube.