Her om dagen, det vil si i går, fikk jeg en DVD i handa; Vselovod Pudovkins sovjetrussiske stumfilmklassiker «Moren», med spesialskrevet musikk.

Av ingen ringere enn mannen som lokalavisa der oppe i nord et sted en gang kalte «trancens bestefar» Per Martinsen, sammen med kona Aggie «Frost» Peterson og den russiske elektroniske musikeren Sergei Suokas fra Karelentraktene.

Stramt opplegg, opprinnelig et bestillingsverk for TIFF, altså Tromsø Internasjonale Filmfestival, i 2009. Såvidt vi forstår kun tilgjengelig på en DVD du må maile Martinsen direkte her for bestilling.

Det er jo også temmelig stramt opplegg, og vi liker det, litt. Mens du og vi venter på pakke i posten, kan vi jo lade opp sammen med versjonen av «Moren» som ligger på YouTube, med litt mer trad soundtrack.

Et lite bonusklipp med Martinsen må med, her i sin mest velkjente inkarnasjon som Mental Overdrive.

Drevne utegjengere vil sikkert kjenne igjen en viss veteran-Oslo-DJ i en sjelden og sentral filmrolle her …

Trivia: scenen fra «den onde platebransja» i videoen er spilt inn i de virkelige norske lokalene til major labelet som ga ut låta. Tilfeldigvis samme selskap hvor nevnte Oslo-DJ også i virkeligheten jobbet som talentspeider på samme tid, muligens med LITT andre metoder.

Det hele kan dermed betraktes som mockumentarisk satire over et veldig merkelig punkt i pophistorien, hvor det faktisk satt folk på slike kontorer som i fullt alvor tenkte at folk som Per Martinsen kunne bli popstjerner!

Merker at jeg savner den tiden litt, jeg.