En av sommerens merkeligste rettstvister borti Hollywoodland har vært feiden mellom studioet MGM og den tidligere bokseren Jake LaMotta, rundt en allerede ferdiginnspilt lavbudsjettsoppfølger til Martin Scorseses «Raging Bull».

Striden har gått på hvorvidt den nye filmen kunne lanseres under den smått utrolige tittelen «Raging Bull 2». En avgjørelse som nok er litt mer vrien enn man først skulle tro, i og med at den originale filmen var basert på LaMottas livshistorie. Med Robert DeNiro i «tittelrollen» – en rolle han også fikk Oscar for. Med LaMotta tilstede i salen:

Med andre ord: Det er vanskelig å stoppe en oppfølger til en film basert på en virkelig persons liv, i hvert fall så lenge det er denne virkelige personen selv som står bak planene. Men MGM fikk allikevel hindret LaMotta og kompani fra å gi ut den kommende filmen under tittelen «Raging Bull 2». Filmen kommer nå i stedet ut under tittelen «The Bronx Bull».

Og det kan sannsynigvis alle involverte være glade for. På papiret ser til og med den kommende filmen smått severdig ut, med relativt gode «italienskættede-birollegjengangere» som William Forsythe og Paul Sorvino på rollelisten. Forsythe som den aldrende LaMotta høres faktisk ut som en direkte god idé.

En mindre god idé, både som oppfølger betraktet og hva angår casting, var idéen om å lage en oppfølger til William Friedkins hardkokte «The French Connection»-filmer – som tv-film (med alt hva det innebærer mht for eksempel bannskap). Og å plassere Ed O’Neill i hovedrollen. Ja, Ed «Al Bundy» O’Neill.

Jeg mener, vi elsker Ed. Vi har elsket han lenge før karrieren hans endelig fikk en velfortjent oppsving med «A Modern Family». Men å plassere ham i Gene Hackmans støvler som svinepelsen Popeye Doyle? Ikke en god idè.

Her er de 16 første (usynkroniserte) minuttene av «Popeye Doyle» – om du har mage til det:

Bonus: Ed O’Neill i «Miami Vice»:

Vi kan forresten heller ALDRI glemme Ed i «Ford Fairlane».