Det er fredag, og dere vet hva det betyr? Jepp, det er sabbat fra solnedgang. Men før den tid: musikkvideoer.

 

Disclosure«When a fire starts to burn»

De unge retwostepbrødrene i Disclosure er ute med ny video, som tar 30 års klisjeer om åndelighet i housemusikken til et nytt nivå, kan vi vel si.

 

Tusmørke «Kairo»

Denne spaltens personlige favoritter Tusmørke er ute med den nye EPen «Den internasjonale bronsealderen» – og en slags kombinert musikk- og ferievideo.

For de som er i Oslo spiller de dessuten hele TRE konserter under Musikkfest i morgen: 16:00 på Egertorget, 17:00 i Brenneriveien ved Blå og 18:05 ved Paviljongen på Torshov.

 

Zomby«With Love»

Den britiske «eksentrikeren» Zomby, som såvidt klarte å unnslippe tvangsinnlegning på psykiatrisk sist han spilte i Oslo (kødder ikke), er ute med nytt trippellalbum med 33 låter, voldsomme greier. Fire av dem har nå fått en video. La ikke merke til det før nå, men dette er tredje video på rad denne fredagen som skildrer en form for … ritualer.

 

The Lonely Island «Go Kindergarden»

Tror nesten dette kvalifiserer som et slags rituale også.

 

Motörhead «Killed By Death»

Og da må vi nesten runde av med en klassiker rundt samme tema. Tenkte brukbart hardt og ikke rent lite lenge, kom ikke på noe bedre rituale i en musikkvideo enn begravelsen (og oppstandelsen) mot slutten av denne fabelaktige låta og videoen.