God helg! I morgen er det Record Store Day, vår definitive favoritt-høytid-oppfunnet-av-handelstanden-for-å-få-fart-på-salget – og en av de ærligste i kategorien.

Denne dagen handler om å støtte din lokale uavhengige platesjappe, blant annet gjennom et stadig økende antall eksklusive utgivelser du kun får kjøpt i slike – om du er heldig nok til å bo i nærheten av en.

Sébastien Tellier & Caroline Polachek – «In The Crew Of Tea Time»:

Her er et eksempel: denne duetten mellom den eurovisjonære franskmannen Sébastien Tellier og en dame som synger i et band som heter Chairlift, kommer ut i et opplag på 500 syvtommer i anledning dagen. Dette tatt i betraktning har de tatt seg ordentlig flid med video!

Pulp  – «After You (Soulwax remix)»

Enda en Record Store Day-exclusive. Riktignok ikke like …påkosta video. Men både Soulwax og Pulp er så gniene på utgivelser om dagen at denne remiksen er verdt å inkludere her, synes jeg. Så, over til resten av helgens videoer.

A-trak & Tommy Trash – «Tuna Melt»

Låta kan du få ganske billig av meg. Men jeg ELSKER sånne dominokjedereaksjoner, blir som en unge av å se på det. Og dette er en av de beste jeg har sett, ikke bare på en stund. Vi tar med bakomfilmen også.

Daft Punk – «Mexican Monkey»

Åh! Skulle så inderlig ønske at dette virkelig var den nye singelen til Daft Punk. Fuck det gnålet til Pharrell. Og ikke minst: fuck det der tåkete babbelet hans. Men men. Discomusikken har overlevd et par tiår med bad taste-fester og afroparykker. Så den overlever nok dette også. Såvidt. Apropos retro:

90s Old School (R&B) Videomix

YouTubebruker corazunazultw kommer korrekt med denne riktignok speilvendte, men akk så silkemyke miksen av tidlignittitallsfavoritter og ..«guilty pleasures»? Altså, jeg opererer ikke med sånne, men …Shanice? Full tracklist:
1. Soul II Soul featuring Caron Wheeler – Keep On Movin’ (Club Mix)
2. Shanice – I Love Your Smile (Radio Version)
3. SWV – Right Here (Human Nature Remix)
4. Sybil – Don’t Make Me Over (Club Mix)
5. Ralph Tresvant – Sensitivity (Warm + Sensitive Mix)
6. Klymaxx – Good Love
7. DNA Feat. Suzanne Vega – Tom’s Diner (12″ Mix)
7a. Soul II Soul – Back To Life (12″ Mix)

Brassica – «Modern Magic»

Ukas klart beste video er litt ferskere vare, men ikke helt ny den heller, bare snublet over den nå. «Perfection means hits!», sies det her. Men det er ikke sant. Da hadde ikke denne videoen ligget ute på YouTube siden starten av desember uten at jeg la merke til den. For en video! Og – for en låt!!!