Hvilken jammerdal! Katzenjammer har fått med seg Trondheimssolistene og en eller annen Ben Caplan til å kveste den siste resten av julestemning og hjerte ut av låta kjøpesentre og P4 ikke greide å drepe etter 15 års (minst) iherdige forsøk.

En slags anmeldelse etter video.

Vi kan takke WIMPS åttitallskampanje «Forever Young» for det som må være tidenes dårligste coverversjonidé, og da tar vi faktisk høyde for at årets tv-underholdning vil inneholde Stjernekamp-Tuva Syvertsens tolkning av samme låt, fremført på Slottet sammen KORK.

Jeg skulle ønske dette var noe jeg hadde funnet på, men nei.

Katzenjammer er fra før Norges mest irriterende band. Et slags minste felles multiplum av et idémøte i Kaizers Orchestra, lydsporet til Brelett-reklamen og illustrasjonsbildet til en selvrealiseringsartikkel i Det Nye.

Men med denne går de fra irritasjonsmoment til hatobjekt, intet mindre.

De CRAZY overdimensjonerte instrumentene byttes ut med et pinlig svulstig pseudoklassisistisk strykerarrangement fra Trondheimssolistene som høres ut som de har funnet i papirkurven under KORKs første prøve med Stjernekamp-Tuva, med et skrikende rødt REFUSERT-stempel på forsiden.

Med på laget har de en skjeggete Starbucks-singer/songwriter med en ulidelig vræling som låter som en Bye & Rønning-parodi på Tom Waits. Og nei, jeg prøver ikke å være kreativ eller morsom her, det er nøyaktig slik dette lyder. I tillegg hadde de stavet navnet til Kirsty MacColl (RIP) feil i videobeskrivelsen – frem til undertegnede gikk bananas i kommentarfeltet.

BONUS: Det er jo tross alt jul straks, så vi poster et par julevideoer vi faktisk liker for å døyve smerten.

DETTE er julemusikk!

All we want for christmas is jul.

Og masse lys. Og bass.