Fra å i årevis ha blitt sortert under elsk/hat-kategorien har Nils Bech høstet nærmest overdøvende unison hyllest for sitt andre album «Look Inside», som kom forrige uke på Fysisk Format.

Denne uken kom ny video regissert av Tove Sivertsen og Silas Henriksen (sistnevnte danser også «hovedrollen» i klippet). «When You Look At Me» bekrefter bildet av Bech som en artist med ambisjoner om og evne til å benytte seg av visuelle virkemidler på en helt annen, på samme tid mer utfordrende og mer integrert måte enn vi er vant til.

Derfor ba vi Nils plukke noen favorittmusikkvideoer for oss. Men først, Nils Bech oppsummerer sin siste video;

– Tekstens budskap om personlig usikkerhet i møte med kjærligheten uttrykkes gjennom ballettdanserens usikkerhet i møte med scenen og publikums blikk. Som musiker og artist kjenner jeg ofte selv på denne dobbeltheten mellom kjærlighet og usikkerhet. Dette er sang nummer to fra albumet «Look Inside» som tar for seg et romantisk møte og hvordan det fikk meg til å gå i meg selv og ta et oppgjør med ting jeg har drasset med meg hele mitt voksne liv.

Såpass.

Ciara – «Gimmie Dat»

– Jeg elsker låta, elsker dama og ikke minst åpningsscenen: her kommer bilen, hæler i ørkenen, for så en god lang «lene seg bakover»-seanse.

Maria Callas – «O mio babbino caro» (Frankrike 1965)

«Oh my dear father,
I like him, he is very handsome.
I want to go to Porta Rossa
to buy the ring!
Yes, yes, I want to go there!
And if my love were in vain,
I would go to Ponte Vecchio
and throw myself in the Arno!
I am pining and I am tormented,
Oh God! I would want to die!
Daddy, have mercy, have mercy!
Daddy, have mercy, have mercy!»

– Jeg tok med noen klipp som ikke er «rene» musikkvideoer, men det går vel kanskje alikevel? Jeg er mer glad i å se på folk som synger live.

Cher Lloyd – «X-factor audition» (UK 2010)

– Denne ser jeg hver andre måned.

BONUS: Sånn bare for å bryte alle illusjoner om presseetikk og objektivitet, og litt for å potensielt gjøre Nils litt flau, kan vi avsløre at denne skribenten/spaltisten deler en fortid sammen med Nils Bech i Comoyo-skribent Ivar Winthers sjangeroverskridende prosjektband Snuten. Vi har videobevis!