Sug og svelg en bart, trivelig helgestart! I dagens musikkvideobonanza skal vi gjennom et par forskjellige nivåer av retromania.

Først ut: Harry Belafonte er i Oslo denne uka. Du kan faktisk treffe ham på kino i ettermiddag! Det er en gylden anledning til å poste en av de mest perfekte kombinasjonene av musikk og fluffy dukker noensinne (i skarp konkurranse med flate Eric) – kall det gjerne også en slags tribute til en av de originale Muppets-dukkestyrerne, Jerry Nelson, som døde i går.

That was beautiful! Men ikke det eneste gyldne Muppet-øyeblikket til Harry.

Apropos legendariske tv-opptredener, hva med Pink Floyd på Top Of The Pops i 1967?

Denne hjemmelagde fanediten av det lenge tapte opptaket av unge Floyd hadde vært det beste vi hadde sett på YouTube hele uka. Om det ikke var for denne. «I know Pooofff Daddee!»

For å parafrasere en rapblogg der ute er det godt mulig at Rick Ross-protesje Gunplay bare spiller (drugged out) tøffas her, det får vi faktisk håpe for hans del. Men det er overbevisende spilt. Og med en retroreferanse som selvsagt smelter hjertet til en eldrende gangsterrapfanatiker som undertegnede – låten er nemlig basert på NWAs klassiske «Appetite For Destruction».

For å avslutte der vi startet: visste du forresten at Harry Belafonte produserte «Beat Street», også kjent som filmen som brakte hip hop til Norge?